Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών  ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ - ΧΑΤΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,  βρίσκεται στο δήμο Πειραιά ,Γ. Θεοτόκη 16 & Ιάσονος  στη πλατεία Πηγάδας όπως είναι γνωστή η περιοχή και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από το 1968 μέχρι σήμερα. Η κα Χατζή Αναστασία ανέλαβε την Διεύθυνση του Κέντρου το 1978. Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν η επιμόρφωση των μαθητών της ευρύτερης περιοχής μας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και οι επιτυχίες τους στις εξετάσεις, μόνο για αναγνωρισμένα από το κράτος πτυχία. Αυτό όμως δεν θα είχε καμία ιδιαίτερη αξία αν οι γνώσεις τους δεν ήταν ουσιαστικές και εφαρμόσιμες στην καθημερινή τους ζωή.  Το 2013 η Διεύθυνση του σχολείου πέρασε στον κ. Χατζή Πέτρο.

Ο κος Χατζής Πέτρος είναι καθηγητής Αγγλικών με δεκαετή πείρα στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε ελληνόφωνους μαθητές, όπως επίσης και εισηγητής σε επιδοτούμενα προγράμματα του Λ.Α.Ε.Κ.

 
 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ  ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ Ή ΝΑ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ,  ΕΝΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ  ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ  ΑΚΟΥΝΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Εκατοντάδες επιτυχόντες στις εξετάσεις για την Αγγλική γλώσσα  FCE, Advanced, Proficiency του  Cambridge University, ECCE & ECPE του Michigan University, στα πτυχία όλων των επιπέδων της Γαλλικής γλώσσας  του IFA, με το οποίο είμαστε σε αποκλειστική συνεργασία, και στα πτυχία όλων των επιπέδων για την Γερμανική Γλώσσα  του GOETHE INSTITUT επέλεξαν εμάς για την προετοιμασία τους.   Το κέντρο μας παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα τόσο για αγγλικά, όσο και για γαλλικά και γερμανικά, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς αλλά και σύμφωνα με τις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες των μαθητών.

Απευθυνόμαστε σε παιδιά-μαθητές-εφήβους-φοιτητές, αλλά και σε ενήλικες εργαζόμενους που επιθυμούν να μάθουν άριστα την γλώσσα που επιθυμούν.  Εκτός από τον χώρο μας αναλαμβάνουμε και την διδασκαλία σε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά σε επαγγελματικούς χώρους και με τα επιμορφωτικά προγράμματα του ΛΑΕΚ. 

Τελικά πιστεύουμε ότι:

Η Διδασκαλία είναι τέχνη και η τέχνη, όπου δεν υπάρχει ταλέντο διδάσκεται, αλλά και το ταλέντο πρέπει συνεχώς να επιμορφώνεται.  Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν σταματήσαμε την επιμόρφωσή μας. Κάθε χρόνο παρακολουθούμε δεκάδες σεμινάρια σχετικά με τις μεθοδολογίες  διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και τις τεχνολογικές εξελίξεις που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό.  Θεωρούμε αυτονόητο ότι η χρήση των interactive whiteboard  lessons  είναι το i-pad της εποχής μας και ήδη εφαρμόζουμε αυτή την μεθοδολογία  με απόλυτη επιτυχία. 

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.