Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας πραγματοποίησε την ετήσια χειμερινή εκδρομή του στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου στη ορεινή Αρκαδία.
Η  εκδρομή μας έγινε για όλους τους μαθητές μας και τους γονείς τους, καθώς επίσης και για φίλους/συγγενείς των σπουδαστών μας.
Ήταν μια ευκαιρία για διασκέδαση και ξεγνοιασιά.

 

Λίγα λόγια για την  περιοχή:

Το Μαίναλο προσφέρει πάρα πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες, σπορ και άθληση  για τους λάτρεις των διακοπών αυτού του είδους,  ανάλογα με τις εποχές του χρόνου.

Στο Μαίναλο βρίσκονται ορισμένα από τα ορεινότερα χωριά της Ελλάδας. Τα ορεινότερα χωριά του Μαινάλου είναι τα Μαγουλιάνα (1.365μ.) και η Αλωνίσταινα (1.220μ.). Επίσης βρίσκονται ορισμένα από τα ιστορικότερα χωριά της Ελλάδας αφού τα χωριά του Μαινάλου πρωτοστάτησαν στην επανάσταση του 1821. Η Βλαχέρνα, Η Δημητσάνα, η  Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια, το Λιμποβίσι (Το χωριό του Κολοκοτρώνη) και η Πιάνα, είναι μερικά απ' αυτά. Ορισμένα από τα χωριά του Μαινάλου είναι ιδιαίτερα τουριστικά στην εποχή μας, όπως η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα και η κωμόπολη Βυτίνα. Στην ανατολική του πλευρά βρίσκεται η κωμόπολη Λεβίδι. Στους πρόποδες του Μαινάλου βρίσκεται η Τρίπολη.

Το χιονοδρομικό απέχει 160χλμ από την Αθήνα .

Φυσικά τον χειμώνα το σκι και τα αλλά σπορ στο χιόνι κυριαρχούν και καθιστούν το Μαίναλο ιδανικό ορεινό τουριστικό προορισμό, με χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει 4 αναβατήρες και 6 πίστες, ενοικιάσεις και μαθήματα σκι, έλκηθρα, snowmobiles, snow bar, σαλέ.

Το καλοκαίρι, το κολύμπι σε σύγχρονες πισίνες, και kayak η rafting στα ποτάμια της περιοχής, δίνουν την απαραίτητη επαφή με το στοιχείο του νερού.

Όλο το χρόνο η πεζοπορία, η ποδηλασία, βόλτες με 4χ4, η ορειβασία, γεμίζουν ευχάριστα τις μέρες των σπορτίφ επισκεπτών.  


Πηγή :http://www.mainalo.gr